Skip links

Stel duurzaamheid centraal in uw strategie

BetterBusiness begeleidt u bij het creëren, ontwikkelen en implementeren van uw duurzaamheidsstrategie. Onze complete en innovatieve oplossing is bestemd voor kmo's die zich willen aanpassen aan de hoogste normen op het vlak van Milieu, Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Goed bestuur (ESG).

Kerncijfers

Kmo's hebben vaak niet alle middelen in huis om aan MVO te doen en nauwkeurig verslag uit te brengen over hun prestaties op het vlak van milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed bestuur.

BetterBusiness helpt kmo's bij het beheer van de transitie en bij de implementering – op collaboratieve wijze – van een interne MVO-strategie. De transitie genereert een positieve dynamiek voor de onderneming.

77%
van de bedrijven heeft moeite om het talent te werven dat ze zoeken.
80%
van de in 2021 beëindigde arbeidsovereenkomsten werden opgezegd door de werknemer.
64%
van de werknemers beweert van job te willen veranderen om meer zingeving te vinden.

BetterBusiness zet in op onderlinge samenhang. Onze klanten zijn onze partners: wanneer wij onze kennis en oplossingen met hen delen, leren wij op onze beurt van hun uitdagingen en beste praktijken. Wij kunnen deze goede praktijken doorgeven aan anderen. Dit zorgt voor een krachtige opwaartse spiraal.

OnzeAanpak

Met de BetterBusiness-methode kunt u uw ESG-gegevens (gegevens met betrekking tot milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed bestuur) samenbrengen. Dankzij onze tool kunt u uw impact doeltreffend beheren, zodat u op een solide basis de juiste beslissingen kunt nemen. De revolutie is volop aan de gang. Men moet zich aanpassen en zijn impact onder controle houden. Een samenwerkingsplatform schept de voorwaarden die nodig zijn om deze initiatieven mogelijk te maken.

BetterBusiness biedt u een flexibele en ultra collaboratieve tool waarmee u uw gegevens en uw doelstellingen op korte, middellange en lange termijn intern kunt beheren.

U hebt in uw huidige structuur niet echt een afdeling die zich bezighoudt met duurzame ontwikkeling? 

U bent niet de enige. Weinig ondernemingen hebben er één. Met onze methode werkt iedereen samen om het project vooruit te helpen. Een team dat afgestemd is op zijn waarden, leidt tot een duurzame business.

BetterBusiness brengt uw team samen om uw onderneming te lanceren in een gemeenschappelijk project dat ieders waarden uitdraagt. Dit creëert betrokkenheid en een authentieke bedrijfscultuur.

Uw business wordt steeds beter.

Met de begeleiding van BetterBusiness laat u uw investeerders zien dat uw onderneming haar prestaties op het vlak van goed bestuur, maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieu meet en beheert volgens de hoogste erkende normen.

Vergelijk uw impact op objectieve wijze met die van uw collega's en inspireer uw gemeenschap. Concreet. 

Uw beleid voor duurzame groei wordt uitgestippeld en gelanceerd:

  • Uw gegevens worden gecentraliseerd
  • Uw eigen 'sustainability team' staat klaar, elk volgens zijn vaardigheden en waarden
  • Uw werktool is binnen handbereik

U werkt actief mee aan de verandering, in lijn met de aanbevelingen van de Donut®-theorie.

BetterBusiness vous propose un accompagnement pour tous types de structures, de la plus petite à la plus grande. Découvrez nos récentes missions et leurs impacts.

InschrijvingNewsletter

Blijf op de hoogte van ons meest recente nieuws, publicaties, rapporten en adviezen. We zullen u geen spam sturen, beloofd!